Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

31.12. Loppui se tämäkin vuosi

Syksy oli lämmin ja kuiva, tarjoten upeita ruskanäkymiä.

 

Marraskuun puolivälissä kävimme länsirannikolla Luvialla mökkeilemässä, mukana olivat Tiia ja Into. Siitä on juttua ja kuvia matkat sivulla.

 

Joulun ja uudenvuoden aikaan meillä oli jälkikasvua paikalla, Piipariset ja Tiia sekä tietysti Into ja Manu.

Jouluna kävimme Uuraisilla ulkoilemassa, katsomassa Esan petäjää sekä Konttivuoren luontopolulla.

 

Ja uudenvuoden aikaan sattui onneksi olemaan yhtenä päivänä suojakeli, joten saimme Tiian kanssa tehtyä perinteiset lumiukot - tai tässä tapauksessa akan (Tiia) ja koiran (Into).


16.9. Kuuma kesä takana...

Takana on pitkä kuuma kesä, pitkästä aikaa kunnon hellettä. Loman jälkeinen aika taas on ollut töissä niin kiireistä, ettei ole ehtinyt näitä sivuja aiemmin päivittämään.

Olin heti kesäloman aluksi Turun saariston rengasreitillä pyöräilemässä Tiian ja Arjan kanssa. Silloin ei vielä helle vaivannut, oli oikein mukava keli. Siltä reissulta on juttua ja kuvia täällä.

Heinäkuu meni taas perinteisesti mökillä, helmiäispilvet ja kauniit tyynet auringonlaskut tarttuivat kameran kortille, kuvia löytyy täältä.

Tuijan kanssa meillä oli yksi yhteinen lomaviikko elokuun puolivälin jälkeen, sen vietimme Kotkan seudulla. Tarinaa ja kuvia löytyy täältä.

Sain juuri valmiiksi sukututkimusaineistoni täydellisen päivityksen: kaikki on käyty läpi, tarkistettu ja nimet harmonisoitu. Myös sivujen ulkoasu on päivitetty selkeämmäksi.


16.6. Ilmavoimat 100 vuotta, Tikkakoski 16.-17.6.

Ilmavoimat täytti tuossa 6.3. sata vuotta. Sen kunniaksi oli Tikkakoskelle järjestetty suuri lentonäytös jossa oli historia, nykyisyys ja tulevaisuus hyvin otettu huomioon.

Lauantai oli loppuunmyyty, 16 000 ihmistä paikalla. Se aiheuttikin haasteita järjestäjille, mm. vesi- ja ruokahuollon suhteen. Päivä oli kaunis ja kuuma, mutta tuuli kuitenkin niin paljon, ettei Jyrki Laukkanen uskaltautunut Gloster Gauntletillaan ilmaan, mikä oli harmi. Siitä on vuosia kun kyseinen harvinaisuus on tullut viimeksi ilmassa nähtyä.

Näytös jouduttiin keskeyttämään illalla Hawkin renkaan puhjettua nousussa. Kone pääsi onnistuneesti vanteella laskeutumaan, mutta jäi kentän laitaan eivätkä järjestäjät uskaltaneet ohjelmaa jatkaa. Eli Gripen ja Hornet soolo jäivät näkemättä.

Mutta sunnuntaina kapteeni Arto Ukskoski oli vetänyt upean soolon, josta videota Iltalehden sivuilla sekä koneen ohjaamosta kuvattua materiaalia ilmavoimien facebook-sivulla. Tuon rinnalla HX-ehdokkaiden esitykset näyttivät kovin laimeilta, paitsi ehkä Saab Gripenin, jonka myyntilento oli näyttävää katsottavaa, kuten Rissalassakin pari vuotta sitten.


7.5. Hyyppäänvuorella

Kehuskeltuamme talvella Hitonhaudan maisemia, saimme joltain tuttavalta vinkin Lievestuoreenjärven rannalla olevasta Hyyppäänvuoresta.

Kesäisen lämpimänä toukokuun maanantaina hyppäsimme autoon ja hurautimme hyvien ohjeiden opastamana vuoren juurelle, josta noin kilometrin mittainen polku johdatteli meidät upean keväisen maiseman äärelle.

Lievestuoreenjärven maisemat näkyvät laajalta alalta, etualalla mustavetinen Karhulampi, jonka rannalla on Lievestuoreen partiolaisten majapaikka.

Huipun reunaa kiertää polku, jolta pääsee tutustumaan kallion moninaisiin luoliin ja onkaloihin.

Valokuviamme Hyyppäältä on täällä.

Hyyppäästä on netissä nähtävillä myös Matti K. Niemisen valokuvia.

Keskisuomalaisella on myös artikkeli Hyyppäänvuoresta.

Poikkesimme paluumatkalla Kuusaankos-kella. Nyt on vettä paljon liikkeellä, kuten alla olevissa kuvissa Kuusaalta ja lauantai-iltapäivältä Kapeelta näkyy.


2.5. Taas yksi vappu takana

Kävimme taas mökillä vappua vastaanottamassa. Vettä oli pitkästä aikaa melkein pihaan asti. Aattona oli kaunista ilmaa, vapunpäivänä taas sateli koko päivän.

 

Lauantaina kävimme äitin kanssa Hakamäessä Erkkiä tervehtimässä, Tiia ja koiratkin olivat mukana.

Viikkoa aiemmin olimme pitkää viikonloppua viettämässä Petäjäveden Kuivasmäessä. Viihtyisä mökki kauniin pikkujärven rannalla oli varustettu kaikilla mukavuuksilla, mutta tiet olivat aivan kammottavassa kunnossa, routa oli myllännyt saven pintaan kaikilla hiekkateillä.

Kävimme Haapamäellä katsomassa Himmaanmäen uutta näkötornia, Petäjäveden vanhaa puukirkkoa sekä kiersimme osan Tampinkierrosta Teerijärvensuon luonnosuojelualueella. Valokuvia reissulta löytyy täältä.

 


13.4. Kevät tulee vauhdilla

Nyt taittui niin sanotusti talvelta selkä ja viikon ajan on neiti kevät kolkutellut ovea pontevasti. Päivät ovat olleet aurinkoisia, lämpöä parhaimmillaan 12-13 astetta. Perjantai-iltana olimme kävelyllä Äänejärven ympäri, kuvasimme pohjoisen matkalla levähtämään pysähtyneitä joutsenia sekä sorsapariskuntaa. Kuvia löytyy täältä.

 


1.4. Aurinkoinen pääsiäinen

Tiia Intoineen oli kanssamme viettämässä kauniin aurinkoista pääsiäistä.

Käytimme kauniit päivät mm. lenkkeilyyn Hitonhaudalle (kuvia täällä), jossa jälleen näimme upeat jäämuodostelmat, sekä Kapeenkoskelle, jossa oheinen koskikara keikisteli kiven päällä.

 

Pääsipä Tiia suksiakin kokeilemaan pitkästä aikaa Risusaaren lenkillä.

Tiia luki 250 sivua Calvin and Hobbes sarjakuvaa (Lassi ja Leevi) ja siitä vaikuttuneena teki peräkärryymme lumiukkoarmeijan, mitä toimitusta Into katseli arvostelevasti.

 


28.3. Lumivuoria, sarjakuvia ja palatsivierailu

Tänä talvena lunta on satanut niin paljon, että kuistin katolta pääsisi sujuvasti laskettelemaan pulkalla.

Kävin Tiian kanssa sarjakuvatapahtumassa Tampere kuplii, kuten 16 874 muutakin asianharrastaja. Siellä oli mielenkiintoisia luentoja - sarjakuvien kääntämisestä, sensuurista vuosien varrella, mikä on paras (ja samalla huonoin) inkkarisarjis, ... - upeita cosplay hahmoja ja hienoja  näyttelyitä, kuten oheisessa kuvassa näkyvä tuohelle tehty otos Metsänpeitto sarjakuvan näyttelystä.

 

Maanantaina kävimme opastetulla käynnillä Pikkupalatsissa, jossa nykyään on yleisölle avattu myös yläkerran huoneet. Edellisestä käynnistä tätini Raijan syntymäpäivillä olikin jo vierähtänyt aikalailla tarkalleen yhdeksän vuotta. Minun ja Tiian lisäksi mukana oli serkkuni Ritva.

Muutama valokuva löytyy täältä.

 


23.2. Kaunis pakkassää se vain jatkuu

Poikkesimme pikaisesti huuruista Naarakoskea katsomassa ja siitä jatkoimme Jyväskylään jossa kiertelimme Alvajärven rantaa, muutama kuva löytyy täältä.

 


5.2. Kapeenkosken huuruissa

Kävimme maanantaina katsomassa pakkashuurteista Kapeenkoskea, kiertelimme lumisia rantoja ja napsimme muutamia kuvia, joita löytyy täältä.

 


4.2 Aurinkoisia pakkaspäiviä

Viime päivinä on ollut kipakkaa pakkasta ja kauniin aurinkoisia päiviä. Keskiviikkona ajattelimme iltapäivällä käydä tiirailemassa superkuun pimennystä: suuntasimme Ruotinkylän kautta Syvälahden koululle, sieltä pääse laulavan mörön polkua pitkin Kaakkovuoren näkötornille. Mutta siellähän olisi tarvittu lumikengät, joten se täytyi unohtaa. Ajelimme sitten Sumiaisten tien varteen Iso-Jurvon rantaan, jossa laskeutui juuri kaunis utu jään päälle.

Kuunpimennystä emme nähneet kun pilvet juuri parahiksi peittivät taivaan, mutta kauniita kuvia saimme.

Allaoleva kuva on tältä viikonlopulta Äänekosken satamasta.

 


15.1 Luolamatkailua

Maanantaina kävimme Jyväskylän Keltinmäessä Kammarinmäen luolaa katsomassa. Jylhännäköistä kuusimetsää tykkylunta oksillaan, siellä on keväisin kuulemma kauniita jäämuodostelmia, täytyy käydä katsomassa nyt kun paikka on tiedossa. Kuvia löytyy täältä.

 


12.1 Pikkupakkasta

Loppiaisen jälkeen on ollut mukava pikkupakkanen, viikonlopun myrskyisen yön jälkeen Tampereella Höyrypuiston rannassa oli kauniita jäämuodostelmia ja loppuviikosta Äänekoskella huura kuorrutti puut. Muutamia valokuvia löytyy täältä.

 


3.1.2018 Uusi vuosi korkattu

Niin se taas vuosi vaihtui, tällä kertaa mukavassa pikku pakkasessa, luntakin on enemmän kuin vuosiin. Molemmat tyttäret olivat vierailulla pyhien aikaan, koirat tietysti myös, mukavaa olla taas koko perhe koolla pitkästä aikaa.

Perinteinen lumiukko tuli pihaan väsättyä, pulkkamäessä tuli oltua Ääänemäessä ja Tärttävuorellekin kiipesimme. Itseasiassa Tuijan kanssa kävimme Tärttävuoren katsas-tamassa jo itsenäisyyspäivänä ja nyt lumen tultua uudelleen.

Ja tietysti paljon pelattiin: korttia, Rummikubia, Touchéta. Tuli risti-seiskassa lyötyä ennätyksiä piste-määrän suhteen!

Facebook albumissani Uuden vuoden aikaan 2017 on muutamia kuvia uuden vuoden tienoilta.

.

©2020 jukkalamminmaki - suntuubi.com