Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

29.11. Syksyisen synkkää keliä

Pakenimme syksyn pimeyttä kolmeksi päiväksi Varkauteen, Kuntorannan kylpylään. Samalla reissulla luovutimme Piiparisille Manun, jonka Tiia oli Joensuun reissultaan tuonut meille hoitoon.

Pikku kylpylän vesissä oli mukava kelliä ja muutenkin rentoutua. Kyliltä löytyi pariksi päiväksi katseltavaa: teatterissa päivänäytöksenä Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi, Taipaleen vanha kanava, Ämmäkosken luontopolku, vanhan Varkauden muutamat säilyneet työläisten rakennukset.

Muutamia kuvia löytyy täältä.

16.10.Sastamalan Pirunvuorella

Meillä kaikilla - minä, Tuija ja Tiia - oli maanantaina vapaata, joten kävimme Sastamalassa Ellivuoren huipulla katsomassa Pirunvuoren näköaloja ja luolaa sekä taidemaalari Emil Danielsonin viime vuosisadan alussa ateljeeksi rakennuttamaa Kivilinnaa. Jostain ihmeen syystä emme koskaan aiemmin ole tänne hienoon paikkaan löytäneet, mutta nyt kauniissa lokakuisessa auringonpaisteessa pääsimme nauttimaan komeista maisemista ja kallioista. Valokuvia löytyy täältä.

29.9. Ruskan aikaan valoa pimeyteen

Kävimme toissa maanantaina tutustumassa uuteen Etelä-Konneveden kansallispuistoon. Kiersimme lyhyemmän Kalajan kierroksen, joka on vain vajaat 5 kilometriä pitkä, mutta maastoltaan erittäin haastava. Reitin varrelta löytyy ikivanhoja haapoja, Kalajanvuoren huippu nousee lähes 80 m viereisen lammen pinnasta ja sen huipulta aukeaa upeat näkymät ympäröivään vesistöön. Valokuvia reissulta löytyy täältä.

 

Tänäiltana kävimme katsomassa Jyväskylässä Valonkaupunki -tapahtumaa. Se järjestettiin nyt kahdennentoista kerran, ja ihmisiä oli liikkeellä tungokseen asti. Näyttelyitä oli Kirkkopuistossa, Ilmarisenkadun varrella sekä tietysti Tourujoella. Valokuvia löytyy täältä.

 

17.9. Kesää odoteltiin ja se katosi johonkin takavasemmalle

Kesä ei oikeastaan tullut missään vaiheessa, sitä vain odoteltiin. Vaikka täytyy todeta, että sekä perinnematkalla Näkkälään että kesälomareissulla Kolmårdeniin ja Öölantiin meillä oli oikein erinomaiset kelit. Eikä se muukaan kesä nyt niin paha ollut, helteitä vaan ei saatu laisinkaan.

Teiskossa olin pariin otteeseen talkoissa, purettiin pellonlaidasta vanha heinälato, jonka katto oli jo monesta paikkaa pettänyt.

Ensin kärräsimme kaikki ladossa olevat vanhat koneet kasaan pellon reunaan romuria odottamaan ja toisella kertaa sitten kaadoimme ladon, Erkki saa siitä paljon polttopuuta.

Elokuulla sain työpaikalta hiukan ylimääräistä lomaa, josta vietin pari viikkoa mökillä. Meteli.nettiä selatessa huomasin, että melkein naapurissa - Raikussa - on r3 rokkifestarit joista en ole koskaan kuullutkaan. Kävin siellä pimenevässä illassa kuuntelemassa hyvää musiikkia, josta suurin osa oli paikallista, Pirkanmaalaista tuotantoa, kuvan Hoedown on etelämmästä. Täytyy pitää mielessä vastaisen varalta.

 

28.5. Kesää edelleen odotellaan

Kesän tulo on taas pysähtynyt. Viikon verran sentään oli lämpimiä päiviä, joten koivut vihdoin lykkäsivät vihreää peitettä maisemaan, mutta nyt on taas pari päivää ollut jääkaappikylmää, eilenaamulla jopa hiukan pakkasen puolella.

Pohjoisessa sama tilanne: minun piti poikien kanssa lähteä kesäkuun puolivälissä lappiin, Rajajoosepin tuntumaan, mutta Metsähallitus ilmoitti että tiet ovat poikki ja mökille ei todennäköisesti pääse lainkaan. Täytyi vaihtaa toiseen mökkiin vastakkaiselle puolen lappia. Siitä lisää valokuvien kera sitten muutaman viikon kuluttua.

Pari viikkoa sitten kävin Laurin kanssa asentamassa mökille aurinkoilmapuhaltimen. Halpa kiinalainen malli, mutta josko se toisi kevään aurinkoisina päivinä hiukan tuuletusta ja lämmintä sisätiloihin. Kesemmällä, kun koivussa on lehdet, se tuskin paljon lämpöä tuottaa, niin paljon varjossa mökin seinusta on.

Sukututkimukseen liittyvää tietoa löysin taas netistä: Jukka-Pekka Mattjuksella on mielenkiintoinen Teiskon kartanohistoriasta kertova ja myöskin etenkin kakkososassa sukuamme sivuava kolmiosainen blogikirjoitus Teiskon Värmälästä.

Tuijan kanssa kävin perjantaina kiertämässä Jyväsjärven itäpuolen, Halssilan ja Äijälänrannan asuntomessualueen kautta. Tuuli oli viileä, mutta päivä muuten kaunis. Kyseiseltä reissulta löytyy valokuvia täältä.

 

23.4. Kevät tuloillaan

Kevät oli jo kovaa vauhtia tulossa, mutta pääsiäisenä ja sen jälkeisellä viikolla kelit viilenivät.

Tiia oli Intonsa kanssa meitä ilahduttamassa pääsiäispyhinä ja kävimme Saarijärvellä kävelemässä Runebergin polulla - tai metsikössä, koska polkua ei tahtonut kaikin paikoin löytyä.

Siltä reissulta on pari kansiota netissä: kuvia polulta ja heijastuskuvia.

Löysin muuten netistä laajan sukututkimuksen, joka monilta osin sivuaa omaa sukuamme. Kyseessä on Kalevi Ojasen historiikki, joka on Kurusta lähtöisin, mutta laajenee Teiskon Wärmälään sekä Knuuttilaan.

Näitä olen jo hiukan vilkaissut, mutta niihin pitää vielä tarkemmin tutustua.

 

 

31.1. Ensimmäinen kuukausi takana

Tammikuu on taas lusittu. Ensimmäisen viikon vietimme tiukassa pakkasessa, minä olin vapaalla ja Tiiakin oli Inton kanssa täällä koko viikon. Ehdimme tehdä kaikenlaista hauskaa: kävimme Jyväskylässä Harjun näkötornissa, luontomuseossa ja Käsityön museossa, teimme lumiukkoja (itseasiassa jo joulun aikaan suojakelillä), kävimme uimassa (tosin vain hallissa) ja kävelyillä pakkaspäivinä.

Viikon viimeisenä sunnuntaina äitikin kävi pikaisella vierailulla: Arja, Harri ja Eila olivat menossa Peten kihlajaiskahville Jyväskylään ja pudottivat äitin tänne siksi aikaa.

Kuun viimeisenä lauantaina kävimme Tuijan kanssa Ilmavoimamuseolla Tikkakoskella, siellä oli pienoismallitapahtuma, josta kuvia löytyy täältä.

Samalla reisulla kävimme myös Jyväskylässä Kuokkalan kartanolla ohjatulla kierroksella. Hieno paikka, kuvia löytyy täältä.

 

©2020 jukkalamminmaki - suntuubi.com