Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

31.12. Vuosi päätöksessä

Kävin juuri uudenvuodenyönä  lossinrannassa kameran kanssa, sinne houkutteli juuri Ylöjärveltä saatu tieto, että revontulia on näkynyt.

Taivas meni kuitenkin pilveen, ja näin vain heikon häivähdyksen vihreää pilvien lomasta.

Kova tuuli häiritsi kameratyöskentelyä, enkä tahtonut saada kunnon kuvia ilotulitteistakaan. Lähellä oli, etten särkenyt kameraani jalusta keikkuessa tuulenpuuskissa uhkaavasti.

Omituinen päivä: useampia plusasteita, mutta lumi ja maa on jäässä, suojasta ei tietoakaan!

Loppuvuosi on mennyt työn merkeissä, molemmilla on ollut vähän liikaakin töitä niin, ettemme ole päässeet Tampereellakaan juurikaan vierailemaan.  Jonkinasteinen kohokohta oli Ennio Morriconen 60-vuotista taiteilijauraa juhlistanut konsertti Hartwall areenalla marraskuun viimeisenä päivänä. Mahtava orkesteri, kuoro ja sopraano soivat yllättävän hienosti tuossa epätyypillisessä ympäristössä ja suomalainen yleisö oli yllättävän hillittyä ja arvostavaa.

25.9. Lämmintä syksyä riittää

Syksy on ollut kaunis ja aurinkoinen. Lämpötilatkin ovat pitkään olleet päiväseltään päälle 15 asteen, pariakymmentäkin on hätyytelty joskus.

Kauniista ilmoista olemme nautiskelleet parilla kävelyretkellä: ensin kävimme Suolahden Riihivuorella ruskaa ihastelemassa ja toisen reissun teimme ystäväpariskunnan kanssa Pyhä-Häkin kansallispuistossa.

27.8. Takaisin arjessa

Nyt on jo kuukauden verran oltu takaisin arjessa ja työn parissa. Kelit ovat olleet epävakaisia mutta kyllä aurinkoakin on ajoittain nähty. Tuijan alkukesästä istuttamat ruusut ovat puhjenneet kauniiseen kukkaan.

Viikko sitten kävimme Saarijärven Julmilla lammilla, jossa kansallisrunoilijamme Runeberg tapasi nuorena samoilla. Näiden lähes 30 vuoden aikana, jotka olemme keski-suomessa asuneet, on monesti pitänyt lähteä tuota rotkovajoama katsomaan, mutta vasta nyt saimme aikaiseksi kierroksen tehdä. Ja kyllä kannatti, täällä on valokuvia reissulta.

 

Kesäloman aikaan mökillä

Vietin taas kolmisen viikkoa lomastani mökillä oleillen, tällä kertaa meillä oli muutama viikko yhteistä loma-aikaa Tuijan kanssa. Viikon tuosta ajasta vietimme reissaten, siitä kertomusta matkat-sivulla.

Mökiltä olen napsinut muutaman kuvan, niitä löytyy täältä.

Teiskossakin tuli käytyä, oheisessa kuvassa siintää Hakamäki Hormantien päässä.

Muutama sana noista kuva-albumeista: Google on suuressa viisaudessaan päättänyt ajaa alas loisteliaan hienon Picasa kuvienhallintaoh-jelmistonsa, jota olen jo vuosien ajan käyttänyt kuvien arkistoimiseen ja julkaisuun. Uusi julkaisumuoto on Google kuvat, joka on huomattavasti rajoittuneempi, oikeastaan se on vain backupsysteemi. Mutta minkäs teet, ei tuon kokoinen yhtiö juurikaan piittaa käyttäjien mielipiteistä.

Ohjeena kuvatekstien näyttämiseen: painakaa kuvan oikeassa yläreunassa olevaa ympyrän sisällä olevaa i -kirjainta, niin saatte kuvan tiedot näkymään.


19.6. Roosan valmistujaiset ja TourDeSky -lentonäytös

Roosa vietti valmistujaisia, hänestä oli kypsynyt kaksoistutkinnon myötä leipuri-kondiittori sekä kokki. Yllä olevat kukat ovat juhlatilaisuudesta.

Kukkia näkyi myös meidän ikkunallamme, kun Tuijan punasarja innostui kukkimaan.

 

Eilen lauantaina olin Kuopion Rissalassa katsomassa vuoden päälentonäytöstä TourDeSky. Kehnohkosta kelistä huolimatta näytös vietiin läpi, tosin matalaversioina ja ihmisiäkin oli uskaltautunut paikalle, tosin ei tungokseen asti. Valokuvia löytyy täältä.

 


15.3. Hääpäiväkukkia ja hitonhaudan näkymiä

Hitonhauta on Laukaan Valkolassa sijaiseva vajaan kilometrin mittainen rotko, Antti Huttusella on retkipaikan sivulla siitä hyviä kesäkuvia.

Me huomasimme Keskisuomalaisessa lukijakuvan rotkon jäämuodostelmista ja kävimme viime torstaina työpäivän jälkeen hiukan kuvaamassa.

Kyllä kannatti mennä, muodostelmat olivat todella upeita, kunpa vielä olisi keli ollut aurinkoisempi. Valokuvia löytyy täältä.

 

Viikko sitten vietimme hääpäivänä pyöreitä vuosia, yllä otos ruusuista.


24.1. Pakkaspitoinen tammikuu lopuillaan

Koko tämä vuosi - eli kolmisen viikkoa - on kulunut kireissä pakkasissa, parhaimmillaan mittari taisi näyttää -31 astetta. Töihinkin on palattu ja työmatkapyöräily on vaatinut hiukan huolellisuutta, kuten allaolevasta kuvasta näkyy.

Parhaat pakkaskuvat jäivät ottamatta, kun valoisan aikaan piti kyykkiä työkoneen äärellä, mutta sain sentään muutamia kuvia Keiteleeltä ja eilen parit kuvat aitan nurkalta.

 

©2020 jukkalamminmaki - suntuubi.com