Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

31.12. Vuosi pulkassa

Oikeastaan on jo seuraava vuosi tätä kirjoitellessani, mutta menkööt nyt tänne vanhan vuoden piikkiin.

Kun katselen mennyttä vuotta, huomaan että keikkoja oli hyvin vähän, mutta laadullisesti ne olivat sitäkin parempia. Perinnematka jäi erinäisistä meistä riippumattomista syistä tekemättä, mutta täytyy tulevalle vuodelle yrittää järjestää taas jotain ikimuistoista.

Muuten matkat olivat antoisia, ehdimme vielä itsenäisyyspäiväviikonloppuna hellittelemään itseämme Vaasan Tropiclandiassa, palkintona erään 15-vuotta kestäneen urakan loppuunsaattamisesta.

Pääsin hiljattain vihdoinkin isän-äitin, eli Annan suvun jäljille. Olen pikkuhiljaa työstänyt tätä aineistoa ja siitä ilmestyy dokumentteja sukututkimusosioon tässä lähiaikoina. Olen myös taas saanut parit yhteydenotot sukututkimuksesta kiinnostuneilta henkilöiltä, jotka ovat löytäneet sivuiltani kaukaisia sukulaisiaan. On aina mukavaa huomata että näitä sivuja seurataan ja niillä on joillekin merkitystä.

Perhe oli taas koossa täällä joulunvapailla, oli mukavaa kun oli talo täynnä ja kaikilla oli aikaa rauhoittua arjen kiireistä. Ohessa parit valokuvat kauniilta pakkaspäiviltä Äänekoskelta:

 

25.10. Syyslomat ohi

Vietimme syyslomaa Naantalissa, siitä hiukan tarinaa matkasivuillani. Tiia kävi myös pidennetyllä vikkonlopulla viikko sitten: kaadoimme, haloimme ja pinosimme pari pihapuuta.

Otimme myös parit pimeät kuvat joista esimerkkejä ohessa.

 

20.8. Lomat ohi, syksyä ilmassa

Niin se Einsteinin suhteellisuusteoria taas teki tepposet: lomalla aika kuluu nopeammin kuin muulloin.

Paljon on taas nähty, ainakin kelien puolesta varsin outo kesä: loma alkoi 11 asteen lämmöillä, en muista koska aiemmin on tarvinnut sukkia laittaa mökillä kesällä jalkaan. Loppulomasta ja varsinkin reissuviikko Seeteriin olikin sitten jo kolmenkympin helteitä.

Kävimme katsomassa Mäntän uutta hienoa taidemuseota, sieltä oheinen esimerkki puutarhan symmetriasta

Mökillä sain aikaiseksi uuden lattian saunan kuistille.

Tämän lisäksi tuli käytyä sirkuksessa (vain esitystä katsomassa, tosin), oltua kaivossa ja ajettua raattorilla, eli kaikkea kehittävää tuli tehtyä.

Elokuun alussa Helena-myrsky aiheutti pienoisen hätkähdyksen työpaikalla kun mänty purki sisään ikkunasta: meni vähän huti!

25.5. Hellettä...

Nyt viikonloppuna on ollut kolmeakymmentä hipova helle ja ukkosen uhka tuntuu ilmassa. Viikolla luonto ryöpsähti kukkaan ja kävinkin tekemässä pienen kierroksen kuvaamassa lähiseudun komeina hehkuvia omenapuita.

Aiemmin keväällä teimme parikin kierrosta Kapeenkoskella, siitä löytyy kuvamateriaalia täältä.

30.4. Vappu uhkaa...

... rännällä ja pakkasella, mutta siihenhän on totuttu. Kävin kastamassa talviturkin Keiteleessä jo viime lauantaina, mutta kaipa sitä täytyy lauantaina mökillä käydä taas kokeilemassa, satoi tai paistoi. Suosittelen lämpimästi!

Vävypoika on muuten saanut firmansa siihen vaiheeseen, että nettisivut ovat valmiit. Onnea vain ja tuottoisia bisneksiä.

12.4. Tampereen historiaa ja muuta

Olen vihdoin saanut valmiiksi - tai ainakin yhteen vaiheeseen Tampereen historiaa luotaavan kuvaesitykseni. Voitte käydä tutustumassa siihen arkistosivuillani, etusivulla kerrotaan enemmän projektista. Operaatio on kestänyt kohta parisen vuotta ja saa toivottavasti lisää sisältöä kunhan ehdin kamerani kanssa kierrellä hiukan lisää paikkoja.

Olen myös saanut päätökseen tuon lentokoneenkasausurakan. Tekovaiheita ja lopputuloksesta näkyy kuvia täällä.

8.2. Synttärit oli ja meni...

...nimittäin äitillä. Hienotunteisuussyistä en kerro, paljonko vuosia tuli mittariin, mutta pyöreitä kymmeniä ne olivat. Vieraita kävi ja kukkia tuli paljon.

Kävin äitin kanssa lauantaiaamuna kävelyllä Armonkalliolla, katselimme tunnelityömaata ja paikkoja joita en muista koskaan nähneeni.

Kävelymatkaltamme löytyy kuvia täältä.

Saimme alkuvuodesta myös hiukan taidetta seinällemme eräältä nuorelta nousevalta kyvyltä Se sopii kuin nenä päähän meidän vanhan senkkimme ja radiomme ylle. Katsokaapa noita kirjeitä taulun reunoilla: ne ovat kaikki täynnä ranskankielistä tekstiä.

 

18.1. Synkän ja kostean joulunajan jälkeen koitti kylmä ja valoisa tammikuu

Syksy oli kostea ja joulukuun alussa näytti jo tervetullut talvi koittavan. Mutta sen sijasta saimmekin sateisen, pimeän ja lumettoman joulun sekä vuodenvaihteen. Positiivisesti ajatellen: on ainakin polttopuuta säästynyt.

Nyt tammikuun puolessa välissä on talvi jälleen saapunut ja jo yli viikon on jatkunut kireä pakkanen ja päivät ovat valostuneet selvästi. Lunta kun vielä saataisiin.

Pakkaskeli on myös otollista valokuvaukselle, muutamia tammikuisia kuvia Äänekoskelta löydät täältä.

 

Pimeitä iltoja varten hommasin itselleni tekemistä: ostin lentokoneen pienoismallin jota nyt viikon verran olen kasaillut. Täältä näet miten homma edistyy.

Edellisestä pienoismallista taitaakin olla jo neljännes-vuosisadan verran aikaa.

 

©2020 jukkalamminmaki - suntuubi.com