Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

16.11. talvea odotellessa

Synkkä kostea syksy on laskenut pimeän vaippansa tänne keskiseen suomeen. Valkoisemman vaipan valoisuutta odotellessani päivittelin tuonne sukututkimussivuilleni Matti-enoni sotaretkistä dokumentin, jonka teetätin Sukututkimus Propatria nimisellä yrityksellä.

 

3.9. loppukesän lämpimiä

Kesä alkaa olla lopuillaan, mutta kauniit säät vielä hellivät.

Kesällä on tapahtunut kaikenlaista:

Paljon on matkusteltu, kuten raporteista olette saaneet lukea.

Kummipoikani Petri avovaimonsa Marjon kanssa saivat juhannusvauvan, jonka nimeksi tuli Pipsa.

Matias pääsi ripille 18. elokuuta  ja asiaa juhlittiin jälleen perinteisesti mökillä suuren vierasjoukon voimin, kauniin sään suosiessa.

Kävin heinäkuussa serkkuni Ritvan luona. Valokuvasin paljon vanhoja valokuvia ja dokumentteja, muistelimme vanhoja aikoja ja hän luovutti minulle sukuraamatun. Taavetti ja Anna olivat esittäneet toivomuksen, että raamattu pysyisi suvussa Lamminmäki nimisen henkilön tai perheen hallussa, ja minä sain nyt kunnian pitää huolta tästä opuksesta.

 

Sain juuri valmiiksi dokumentin, jossa olen listannut hallussani olevaa suvun esineistöä ja dokumentteja. Pdf-muotoinen dokumentti löytyy täältä.

 

16.3. Yöpakkasia ja kauniita päiviä.

Päivät alkavat olla jo keväisen kauniita, vaikka öisin talvi pitää vielä kireästi pintansa.

Havaitsin juuri, etten ole tänä vuonna vielä saanut mitään kirjoitettua tänne sivuilleni. Ehkäpä ei ole mitään merkittäviä kuulumisia ollut, tai sitten vain laiskuus on yllättänyt.

Muuten sivuillani on kyllä ollut aktiviteettia, lähinnä tuolla sukututkimuspuolella: olen saanut päivitettyä molempien sukulinjojen tiedostot ja lisännyt mielenkiintoisen lisädokumentin, joka kertoo Teiskon sukuhaaran tilallisista. Olen myös poistanut kokonaan tuon salasanasuojatun sivun ja siellä olevat jälkipolvidokumentit, koska olen ollut koko ajan hieman huolestunut yksityisyyssuojasta.

Muita merkittäviä tapahtumia on tietenkin se, että äitistä on nyt tullut isomummo! Saara ja Marko saivat 25. helmikuuta potran tyttövauvan, josta heille vielä suurensuuret onnittelut. Ensikuun puolenvälin tienoilla saamme sitten kuulla, mikä likalle nimeksi on keksitty.

Viime viikonloppuna olimme Tiian luona juhlistamassa yhdessäolomme 27-vuotispäivää ja juhlan kunniaksi tönäisimme Tiian Pyynikin näkötornista alas. Meillä oli hauskaa, todennäköisesti myös Tiialla.

 

©2020 jukkalamminmaki - suntuubi.com