Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

24.12. Pakkaspitoista pyhäpäivää...

Täällä keskisuomessa on ollut kaunis ja pirteä talvisää jo kokonaisen kuukauden. Onneksi on eristykset kunnossa ja vaja täynnä puuta.

Me olemme puuhastelleet kaikenlaista, minä olen koko kuukauden suomentanut yhtä Yoko Tsuno albumia. Ranskankielistä. Kyllä! Ei, en minä osaa sanaakaan ranskaa! Mutta onneksi on Google kääntäjä. Vaikka sen tuloksia joutuu kyllä aikalailla soveltamaan. Pieneksi vinkiksi: suomenkieleen kääntäminen on hankalaa, joten kannattaa kääntää ranskasta englannin kieleen. Lopputulos on huomattavasti parempi, ja siitä on helppo sitten kääntää suomeen.

Tuija innostui virkkaamaan kaikenlaisia outoja eläinhahmoja, useimmat niistä ovat tunnistettavia, kuten kuvista näkyy: marsu, nalle, muurahaiskarhu, kissa ja pöllö

 

2.9. Sadekesän jälkeen sateista syksyä...

Mutta mehän emme ole antaneet kelin haitata lomaa, matkailua, musiikin kuuntelua... eikä sitten mitään muutakaan.

Tuolle matkat sivulle on päivitetty kesän matkailukuvauksia. Muita mainittavia asioita on hieno kesäloman lopetus heinäkuun viimeisenä päivänä: Springsteen oli kiertueensa päätöskeikalla - upean kauniina tiistai-iltana nähtiin kaikkien aikojen pisin ja hienoin konsertti. Siinä jos missä oli koko rahalle vastinetta.

Loman jälkeinen aika on - työn lisäksi - vierähtänyt huonekalujen parissa: mökillä innostuimme siivoamaan turhia kamoja pois, ja siitä johtuen meille tänne ilmestyi yksi sohvakalusto - parasta aikaa verhoiltavana - ja mökille veimme meiltä vanhan sohvan - hiukan entrattuna - sekä vanhan Kennedy-keinun, myös uudelleen verhoiltuna.

Ehdimme kuitenkin tuossa käydä viikonloppuna Laukaan Tupaswillan perinnepäivillä. Sattui kaunis keli ja nähtävää oli paljon: vanhoja koneita, autoja, traktoreita, kuorma-autoja, käsitöitä, työnäytöksiä, traktorien kiihdytysajot... Kuvia löytyy täältä.

Ennen kesälomaa lisäilin hiukan materiaalia sukututkimussivuilleni: päivittelin noita Paavon sotamuistokuvia ja lisäsin lehtileikedokumenttiin joitain Myllylästä saamiani kuolinilmoituksia sekä kuvia hautakivistä Teiskon kirkon hautausmaalta..

24.5. Iloisia perhetapahtumia

Perheessämme on tapahtunut iloisia asioita: Jenni meni huhtikuun lopulla naimisiin Peetansa kanssa ja hänestä tuli sitten rouva Piiparinen - hääkuva on tuossa yläbannerissa nähtävissä. Kohta tapahtuman jälkeen Jenni muutti Helsinkiin siippansa luo.

Oletteko muuten huomanneet. että Velaatan maitolaiturimuseo on kaapannut koko Guggenheim-keskustelun haltuunsa yli-intendenttinsä Timo Malmin johdolla? Ja väitetään vielä, että suomessa maaseutu näivettyy!

Äitini sai vasta tänä keväänä tietää, että hän on ainoa - ja viimeinen henkilö - jolla on oikeus julkisesti kantaa Paavo-isänsä vapaudenristiä, eli niin sanottua lesken sururistiä.

Kävimmekin viime sunnuntaina Kalevankankaalla kaatuneiden muistopäivänä sotaorpojen rivistössä, äiti viereisessä kuvassa ristiä kantaen.

Täällä on muutama kuva tapahtumasta.

Lisäsin muuten tuonne sukututkimus - dokumentteja sivulle kuvan Paavon mitaleista sekä muutaman kommentin aiheesta.

Kalevankankaan sankarihauta-alueesta on muuten tehty oma sivustokin nettiin.

14.4. Syksyistä kevättä

Vettä sataa ja on harmaata, jo kolmatta päivää peräkkäin. Onneksi tästä pääsee lämpimämmille maille, siitä myöhemmin lisää...

Tutkailin tuossa jokin aika sitten Lamminmäen suvun vaiheita rippikirjoista ja tein mielenkiintoisen havainnon:

Taavetin äiti Hilma kustaantytär, s.1876, on kotoisin Kukkasniemen talosta. Mutta samassa talossa täsmälleen samana vuonna on syntynyt toinenkin Hilma, jonka isä myös on Kustaa. Ja  mielenkiintoista on myös se, että nämä molemmat Kustaat ovat vielä syntyneet samana vuonna,
1839. Totta se on, katsokaa vaikka Kukkasniemen torpan pääsivulta ja seuraavalta sivulta.

Tämä vaati tarkempaa tarkastelua, jossa havaitsin että Hilmamme kyllä oli aivan oikea alunperin, mutta Hilman isän isä oli juuri tuon väärän Kustaan isä. Varsin ymmärrettävä virhe, tehty varmaan jo aivan tuon tutkimuksen alkuaikoina.

Mutta nyt asia on korjattu, ja laitoin muutenkin hieman enemmän tietoa Lamminmäen puolen suvusta noille sukututkimussivuilleni.

6.1. Viimeinen vuosi alkoi...

... ainakin jos on uskominen maailmanlopun ennustajia. Uskoo kuka haluaa.

Sain vihdoinkin päivitettyä tuon Sukututkimusosion. Sivujen ja dokumenttien ulkoasua on muokattu ja yksityisyyssuojaa parannettu. Huomaa, että salasanasuojattujen sivujen tunnus ja salasana ovat muuttuneet!

Vuoden loppu tuli taas melkein huomaamatta, joulunaika vierähti tyttöjen kanssa täällä Äänekoskella lumettomassa kelissä.

Syksyn mittaan kävin pariin otteeseen harjoittelemassa hämäräkuvausta Canonillani, otollinen kohde oli täysikuun ja Jupiterin yhteisnäytös. Otoksia löytyy täältä. Tuija löysi jostain kirjan jossa oli ohjeita eläinhahmojen virkkaamiseen. Meillä vaeltelee nykyään pingviineitä, marsuja ja virtahepoja

 

 

 

©2020 jukkalamminmaki - suntuubi.com