Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Vuonna 2005 matka jatkui yhä ylemmäs lappiin: vuorossa oli Karigasniemi Tenojoen rannalla Norjan rajan tuntumassa. Työtoverimme Peuran Pekan sukulaisella on siellä mökki, jonka saimme edullisesti vuokrata viikoksi. Liikkeellä olimme jälleen alkukesästä niin, että mennessämme osa järvistä oli edelleen jäässä. Alla olevasta järvestä laskevan joen yli jouduimme kahlaamaan: vieläkin kylmyys tuntuu jäsenissä!

Viikon aikana oli kuitenkin varsinainen helleaalto, joten kesä saapui lappiin ja järvetkin sulivat suurimmaksi osaksi, aiheuttaen paikallisia tulvia, kuten seuraavassa Kevon luonnonpuiston retkeilyreitin alkupäässä:

Kävimme viikolla useampaan otteeseen Norjan puolella, pisimmillään kävimme Lakselvissä Jäämeren rannalla. Olimme myös yhden yön teltassa Norjassa erään lupaavan tuntuisen joen töyräällä. Kalaonnea tosin ei pojilla taaskaan ollut. Mutta maisemat korvasivat kaiken:

Viikko oli - kuten sanottu - äärimäisen kaunis ja lämmin ja hyttysetkin ilmaantuivat vasta aivan loppuviikosta ruokailemaan. Tosin loppuviikosta yhtenä iltana näime kuinka nopeasti lämpötila voi lapissa muuttua, kun tuuli kääntyi pohjoiseen ja tunnin aikana ilma kylmeni yli kymmenen astetta.

©2019 jukkalamminmaki - suntuubi.com