Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Vuonna 2004 ajattelimme nostaa hiukan vaikeusastetta ja päätimme vaeltaa osan karhunkerroksesta Oulangan kansallispuistossa. Eli täällä teimme pidempiä päivämatkoja tukeutumalla autiotupiin ja laavuihin.

Oulanka sijaitsee Kuusamosta n. 50 kilometriä pohjoiseen itärajan tuntumassa. Sen läpäisee kuuluisa Karhunkierros ja siellä on paljon nähtävää, mm. Oulangan kanjoni pohjoispäässä, Kiutaköngäs reitin keskivaiheilla ja Jyrävä reitin eteläpäässä.

Aloitimme taivalluksen alkukesästä Ristikallioilta hiukan Oulangan kanjonin eteläpuolelta. Kävimme tutustumassa kanjoniin, joka muuten on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

Oulangan luontokeskuksessa yövyimme vuokramökissä ja kävimme - kylmässä - saunassa. Olivat respan tytöt unohtaneet käydä painamassa napista.

Kiutakönkääseen tutustumisen jälkeen jatkoimme matkaa etelään ja yövyimme pari yötä laavussa ja pari yötä autiotuvassa.

Reitillemme tuli viikon aikana mittaa reilut 50 kilometriä. Kalastuksellisesti aika ei ollut paras mahdollinen, vedet olivat korkeimmillaan ja ainoa merkittävä saalis oli kohtuullisen kokoinen hauki.

Juumassa vietimme viimeisen yön taas leirintäalueen mökissä ja kävimme vielä katsomassa Jyrävän putousta. Se myöskin on näkemisen arvoinen varsinkin korkean veden aikaan: putouskorkeus on yhdeksän metriä.

©2019 jukkalamminmaki - suntuubi.com